Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Μόδα η σύγκριση του 2001 με το 2009 ...

Την είχαν χτες στο σκοτεινό χωριό, ας τη βάλω κι εγώ σήμερα ...


Είναι το εβδομαδιαίο διάγραμμα της ΕΤΕ.
Προσέξτε τις περιοχές των δύο τριγώνων και την ομοιότητα που έχουν οι γραμμές των ΚΜΟ!
Τότε και τώρα η ανοδική αντίδραση έφτασε μέχρι το 23,6% ...

Το κάτω διάγραμμα είναι το ημερήσιο ... κι όπως θα μου έλεγε ο usound "Ναι! μη χάσεις!" :-)


το έβαλα έτσι απλά για να υπάρχει.

Και τον Απρίλιο στο ποστ : ΕΤΕ Quiz ... Αρχιμήδης και βοεικό πρόβλημα είχε τεθεί το θέμα της ομοιότητας,

ΕΤΕ-Εβδομαδιαίο
Καλή εβδομάδα! ...







Απαγορεύονται τα κυνηγετικά όπλα και οι σφεντόνες ...

25 σχόλια:

  1. καπετάνισσα έχεις την καλημέρα μου και την ευχή μου για μια όμορφη εβδομάδα
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Αποστόλη, καλή εβδομάδα, καλά κέρδη!

    Αν είναι να ανεβαίνει το χρηματιστήριο κάθε φορά που με τα διαγράμματα δείχνω πτώση να τα βάζω πιο συχνά, :-) συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Εύη. Καλή σου εβδομάδα. Παίρνεις μηνύματα για τις πανελλαδικές υποθέτω.Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Νίκο, καλή εβδομάδα. Που να βρω μαθητές Γ! Λυκείου τώρα, έρχονται για μια ματιά στο μάθημα κατεύθυνσης και μετά σπίτι για διάβασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δοκιμαστικά μηνύματα για τις πανελλαδικές παίρνουμε μαζί με ένα πολύ καλό συνάδελφο. Την Παρασκευή αρχίζουμε κανονικά τις εξετάσεις. Το μάθημά μου το δίνουν τέλος Μαΐου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να δούμε τι θα σου γράψω στο τέλος αυτών των πανελλαδικών καλή μου συνάδελφε,για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνήθως γράφουν, ελπίζω και φέτος να τα πάνε εξίσου καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα. Που βλέπετε να σταματάει η ανοδος της εθνικής; Έχω πουλησει με μικρά κέρδη στα 14 ευρώ και μάλλον έκανα λάθος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα. Ποτέ δεν λάθος μια κίνηση που αφήνει κέρδος, έστω και μικρό, αυτό τουλάχιστον πιστεύω.
    Την ΕΤΕ κι εγώ την αγόρασα λίγο πιο κάτω από τα 15 ευρώ και την πούλησα στα 17,54.

    Ένα πιθανό τοπικό μέγιστο για τη μετοχή της ΕΤΕ όπως δείχνει το διάγραμμα είναι περίπου τα 18 ευρώ. Το σημείο αυτό είναι ένα κομβικό σημείο. Ο τρόπος που θα διασπαστεί προς τα κάτω ή προς τα πάνω θα καθορίσει τα επόμενα χαμηλά ή υψηλά. θα περιμένουμε να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο τρόπος που θα διασπαστεί προς τα κάτω ή προς τα πάνω θα καθορίσει τα επόμενα χαμηλά ή υψηλά.

    Δηλαδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εννοώ όπως την ημέρα που ξεκινά η άνοδος με μεγάλο κερί μετά από συσσώρευση π.χ. παρατηρείστε τις ημερομηνίες 10-3-2009, 8-4-2009 και 29-4-2009, και στις στις αυτές ημερομηνίες είχαμε άνοδο με μεγάλο κερί μετά από συσσώρευση τιμών. 29-4-2009 ήταν και η ημέρα που αγόρασα λίγο πρίν το κλείσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. A δηλαδή αν κάνει η εθνική μεγάλη ανοδική συνεδρίαση θα αγοράσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. προσωπικά αυτό κάνω. Ένας από τους τρόπους για να πειστώ να αγοράσω είναι όταν βλέπω, μετά από συσσώρευση, οι αγοραστές "σαρώνουν" τα κομμάτια σχεδόν μάρκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εννοώ χωρίς ο αγοραστής να νοιάζεται για την τιμή. δεν στείνει π.χ 20000 κομμάτια στα 14,45 αλλά βλέπουμε να αγοράζονται με μια εντολή τα κομμάτια που δίνονται από την μεριά των πωλητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Εύη.Και εγώ πούλησα ένα 25% των κομματιών ΕΤΕ που έχω στα 17,5.Θυμάσαι που στο είχα αναφέρει.Δεν ξέρω όμως αν θα σταθεί στα 18.
    Έχεις δίκιο ότι η πώληση με κέρδος είναι σημαντική.Έχω πάρει πολλές φορές τις ζημιές μου πουλώντας κάτω από την τιμή αγοράς,δεν μετανοιώνω όμως για αυτό.Το τελικό αποτέλεσμα μετράει.Καλό σου βράδυ αγαπητή φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα Νίκο, θα έχει ενδιαφέρον να μιλήσει ο καθένας μας για τη στρατηγηκή και το σχέδιο που ακολουθεί στις επενδύσεις του.

    Κι εγώ έχω αναγκαστεί να πουλήσω χαμηλότερα από την τιμή αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα.
    Χθες η Μηχανική έκανε ένα πολύ μεγάλο λευκό κερί (+20%) και αποφάσισα να μπω με βάση αυτά που είπαμε εδώ. Δεν υπήρχαν κομμάτια και έτσι αγόρασα σήμερα στο +10% που ήταν το άνοιγμα της. Έκλεισε στο 0.
    Τι θα μου προτείνατε εκτός από το να εγκαταλείψω το ΧΑΑ; Να αγοράσω κι άλλα; Να πουλήσω με ζημιά; Ή μήπως να γίνω απλά μακροπρόθεσμος;
    Ευχαριστώ,
    Βασίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα.
    1. Εδώ δεν μιλούσαμε για Μηχανική, εδώ συζητούσαμε για την ΕΤΕ, αλλά ας είναι.
    2. Την ημέρα που η Μηχανική έκανε το +20% δεν παρακολουθούσατε το ταμπλώ; Δεν ΄παρατηρήσατε τα χαρακτηριστικά που περιγράψαμε για την δημιουργία του κεριού; Δεν είδατε ότι εντολές εκτελούνταν "σχεδόν μάρκετ;" Αν ναι, τότε γιατί δεν αγοράσατε τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διότι το λευκό κερί το βλέπεις μετά το πέρας της συνεδρίασης. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό μπορεί να γίνει μαύρο. Δείτε για παράδειγμα το σημερινό. Ξεκίνησε με δύναμη και τελικά κατέρρευσε.
    Οι κανόνες δεν εφαρμόζονται σε όλες τις μετοχές; Μόνο στην ΕΤΕ;
    Με την ευκαιρία, Θα ήθελα τη δική σας άποψη για ένα σχόλιο που διάβασα σήμερα στη στήλη εξαίρετου δημοσιογράφου (του κυρίου Στούπα στο capital):

    "Μια άνοδος για νάχει συνέχεια πρέπει να πετάει τους βραχυπρόθεσμους έξω και να τους εθίσει να αγοράζουν και να πωλούν συνεχώς υψηλότερα."

    Ξέρετε τι δεν κατάλαβα; Εάν οι βραχυπρόθεσμοι εθιστούν για τα καλά, πότε θα πέσει το χρηματιστήριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν έχω παρακολουθήσει το διάγραμμα της Μηχανικής. Δεν γνωρίζω ποιά είναι η συνήθης συμπεριφορά της στο ταμπλό. Επιτρέψτε μου να πω ότι υπάρχουν διαφορές στον τρόπο που παίζεται η τιμή μιας μετοχής. Ας υποθέσουμε όμως πως είναι όμοιος ο τρόπος.
    Συμφωνώ με τον κύριο Στούπα, αν δείτε τι συνέβη το 2003 συνεχώς η τιμή της ΕΤΕ έκανε νέα υψηλά χωρίς ουσιαστικές διορθώσεις. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ανόδου είναι να πετάει έξω τους βραχυπρόθεσμους που είναι εθισμένοι να πουλούν τα χαρτιά τους σε τοπικά μέγιστα. Σας το λέω εκ πείρας, αυτό έκανα τότε και κατέληξα να έχω μετά από κάθε κίνησή μου όλο και λιγότερα κομμάτια ΕΤΕ στην κατοχή μου, διότι πουλούσα και αναγκαζόμουν να αγοράσω ψηλότερα :-)

    Τώρα δεν βλέπουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο, προς το παρόν βέβαια, γιατί εφόσον πούλησα στα 17,54 μου δίνεται η ευκαιρία από το ταμπλό να αγοράσω σε χαμηλότερη τιμή.

    Όπως βλέπετε οι βραχυπρόθεσμοι δεν έχουν εθιστεί ακόμα για τα καλά ώστε να διατηρηθεί η άνοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σας ευχαριστώ πολύ που μοιραστήκατε μαζί μου τις σκέψεις σας.
    Πήρα μάλιστα την απόφαση, εφόσον οι αγορές ζητάνε εθισμένους βραχυπρόθεσμους στην άνοδο, να γίνω εθισμένος μακροπρόθεσμος και στην κάθοδο.

    Καλό βράδυ,
    Βασίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σημαίνει εθισμένος μακροπρόθεσμος στην κάθοδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα Εύη,καλό σου απόγευμα.Καλή μου φίλη και συνάδελφε έχεις δηλώσει έντιμα και έγκαιρα ότι ασχολείσαι με την τεχνική ανάλυση ερασιτεχνικά.Η σελίδα σου είναι αληθινή όαση μέσα στις σελίδες των δήθεν.Χάθηκα αυτές τις μέρες,μετά τις πανελλαδικές θα είμαι τακτικότερος επισκέπτης.Καλά κουράγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα Νίκο, η σελίδα έγινε κυρίως για την επικοινωνία με φίλους. Μερικές φορές τα διαγράμματα δείχνουν προφανή στοιχεία για τη μελλοντική πορεία των τιμών, δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην τα συζητάμε;

    Πράγματι αυτές τις ημέρες με τις πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει να είμαι στη θέση μου από τις 6 το πρωί, παρόμοιο πρόγραμμα πιστεύω θα έχεις κι εσύ συνάδελφε καλή μας δύναμη λοιπόν και εύχομαι όλα να πάνε καλά και καλή επιτυχία στους μαθητές μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αίθουσα ζαχαροπλαστείου Un petit bateau...