Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Χίλιες και μία νύχτες ... ανόδου ...

που έγινε τόσο απότομα και πέρα από κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, όπως συμβαίνει σε ένα όμορφο παραμύθι που θα θέλαμε να διαρκέσει όσο λέει ο σημερινός τίτλος του ποστ ...

Έτσι θα λέμε κάθε φορά μια καλοφτιαγμένη δικαιολογία για την συνέχιση της ανοδικής τάσης ... όπως η Σαχραζάτ αφηγείται τις μαγευτικές ιστορίες της για να μαλακώσει την πονεμένη καρδιά του βασιλιά και να γλυτώσει από το θάνατο ...
η ιστορία Νο 1 ήταν οι τιμές να φτάσουν τον 200άρη
Αυτή η ιστορία είχε αίσιο τέλος και το είδαμε.


η ιστορία Νο 2 είναι αυτή που φαίνεται στο διάγραμμα. Ένα παλιό gap του Οκτωβρίου 2008 στις τιμές 21,98€-22,88€ δείχνει τον επόμενο στόχο της ΕΤΕ. Γιατί δεν λένε ότι συνήθως τα παλιά κενά τιμών τείνουν να γεμίζουν μελλοντικά;

Τι λέτε θα έχει και η δεύτερη ιστορία αίσιο τέλος όπως η πρώτη;

Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η τακτική γ.σ. της ΕΤΕ όπως με ενημέρωσε η φίλη μου periscopio


Οι Χίλιες και μια Νύχτες είναι το πιο δημοφιλές έργο της αραβικής λογοτεχνίας. Μέσα από το οποίο παρελαύνει ολόκληρη η Ανατολή, απ' τη Δαμασκό ως το Κάιρο, απ' τη Βαγδάτη ως το Μαρόκο, απ' την Κωνσταντινούπολη ως τη Βασόρα κι ακόμα πιο πέρα έτσι είναι στα αραβικά ο τίτλος της (Alf lailah wa lailah)

Έτσι ιστορίες όπως :

ALI BABA AND THE FORTY THIEVES
Όπου ο Αλή Μπαμπά ανακαλύπτει τυχαία τη σπηλιά στην οποία οι 40 κλέφτες κρύβουν τους θησαυρούς τους και δεν μπορεί να φανταστεί τις περιπέτειες που τον περιμένουν. Βρισκόμαστε γύρω στα 800 μ.Χ., την εποχή που στη Δύση βασιλεύει ο Καρλομάγνος και στην Ανατολή ηγεμονεύει ο χαλίφης Ρασίντ, με έδρα του τη Βαγδάτη. Ο Καρλομάγνος, σε ανταπόδοση ενός δώρου που του είχε στείλει ο Ρασίντ και θέλοντας να διαφυλάξει την ισορροπία μεταξύ των δύο δυνάμεων, έχει στείλει στον χαλίφη έναν πολύτιμο αυτοκρατορικό σταυρό, τον οποίον έχουν κλέψει οι 40 κλέφτες, πίσω από τους οποίους κρύβεται ο δολοπλόκος βεζίρης που επιδιώκει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Η παγκόσμια ειρήνη κινδυνεύει να διαταρα-χτεί… Και ο Αλή Μπαμπά θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας απίστευτης περιπέτειας στην οποία εμπλέκονται συνωμότες και προδότες, μάγοι και καλόγεροι, και ένα ζευγάρι ερωτευμένων νέων…


Αφιερωμένο στους φίλους ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ blog που και στην αραπιά ακόμα μάγκες ήταν!!!
συνεχίζεται...

26 σχόλια:

  1. Εάν γεμίσει το χάσμα αυτό, ορισμένοι θα πούνε "είδατε; Σε πλήρη ισχύ η θεωρία των χασμάτων".
    Εάν δεν τα καταφέρει, οι ίδιοι θα πούνε "είδατε τελικά πόσο σοβαρή 'αντίσταση' εκπροσωπούσε αυτό χάσμα";

    To "σίγουρο" είναι ένα:

    Παίκτης του διακοσάρη, αυτή τη στιγμή αναλαμβάνει το ρίσκο της επιστροφής σ' αυτόν, δηλαδή περίπου 15%, μιας και η κίνηση του είναι αργή.

    Οι βραχυπρόθεσμοι μπορούν να αρκεστούν σε κάνα δεκάρη κινητό, σε κάνα χαμηλό 3-5 ημερών, ή σε κυλιόμενη διακοπή κάπου στο 1.5atr(5) από το υψηλό των τελευταίων 5 ημερών, ή στο γρήγορο (5-10 ημερών) διπλάσιο της τυπικής απόκλισης από τον εικοσάρη.

    Οι μεσοπρόθεσμοι έχουν το "άγχος" της απόκλισης από τον πενηντάρη. Πιθανή επιστροφή, είναι ικανή να φέρει νέους αγοραστές, υπό την προϋπόθεση ότι τα πράγματα έξω δε θα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Δε διαφαίνεται κάτι τέτοιο άμεσα, αλλά ποτέ δε διαφαινόταν.

    Μια άλλη παρατήρηση: άχαστο σύστημα έως σήμερα στην ΕΤΕ αποτέλεσε η αγορά στο +20% από τον διακοσάρη και η πώληση στο -15% απ' αυτόν. Κλείσιμο πάνω από το 21.05 (ας πούμε αύριο) σηματοδοτεί τέτοια είσοδο. Θα την παρακολουθήσω με ενδιαφέρον, αναμένοντας την διάψευση του "άχαστου" αυτού στατιστικού συστήματος.

    Καλό βράδυ και προσοχή και λιγάκι στις "χίλιες και μία νύχτες", μην τυχόν και μεταβληθούν στο "μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στους κάμπους πέφτει χιόνι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mc, ωραίο αυτό το τελευταίο με το 21.05, που είναι το +20% απόσταση από το διακοσάρη, μου άρεσε. Μένει να δούμε αν η αγορά έχει την απαραίτητη όρεξη να ακολουθήσει αυτό το σήμα αγοράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπαριές, μαριγούλα μου! Φύγετε στις 2800. Θα σας πω πότε θα ξαναμπείτε.
    Ο Γκουρού με τα άσπρα. ουχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρα τί πειράζει να συμπέσουν οι 2800 με το χάσμα που λέει η 2η ιστορία του ποστ;

    Γκουρού με τα άσπρα, προσπαθώ να βάλω την ιστορία σας (ALI BABA AND THE FORTY THIEVES) στο ποστ, ελπίζω να τα καταφέρω. Εκεί θα δούμε τι εξυπνάδες κάνατε στην Αραβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και στην Αραπιά ,μάγκες ήμασταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό προσπαθώ τόση ώρα να αποδείξω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ιστορίες είναι ένας όμορφος τρόπος αν διηγείται κάποιος το εαυτό του στονη εαυτό του... Οσο για τις μετοχές πάνω κάτω θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στοην αιώνα τον άπαντα... Οπότε είναι ένα καλός τρόπος να βγάζει κάποιος το χαρτζιλίκι του και να παρακολουθεί την καθύστερηση της ενιλικίωσης του είδους...
    Περιμένω με αγωνία να διαβάσω τη συνέχεια της ιστορίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σας αγαπητέ Καγκελάριε.

    Εκείνο που μας σώζει είναι να ονειρευόμαστε και τα παραμύθια είναι ένας ωραίος τρόπος να τα εκφράζουμε ... Το παραμύθι είναι για όλες τις ηλικίες από 0+ μέχρι τα 114.

    Ότι κι αν γίνει, η πορεία των αγορών και το ταξίδι μας σε αυτές είναι πάντα συναρπαστικό και η αγωνία για το τί θα συναντήσουμε σε αυτό είναι γλυκειά κι αυτή άλλωστε είναι μιά καλή δικαιολογία να το συνεχίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή Εύη, Τσάαααααα!!!!!
    Βγήκα μετά από μήνες από το βυθό...
    Καλορίζικο το εξοχικό και συγχαρητήρια για τις επιλογές σου, φωτογραφικές, μουσικές, "ζωγραφιστικές" κλπ.
    Σήμερα μου θύμισες τις 1000 και 1 νύχτες,που πάντα ήθελα να διαβάσω. ΄Αμεση αγορά... -του βιβλίου εννοώ.
    Κατά τα άλλα... ή του ύψους ή του βάθους....
    στην κόψη του ξυραφιού... ΄Ετσι διαισθάνομαι η άσχετη.
    Απλά πιστέυω ότι εκτός απρόοπτου φοβερού γεγονότος, αυτό ίσως φανεί μετά τις εκλογές σόλη την ΕΕ. Τρείς μήνες τώρα, εκτός των άλλων παραμέτρων, η άνοδος των χρηματιστηρίων συμβάλλει στην ανάκτηση μέρους της χαμένης εμπιστοσύνης των επενδυτών και εξωρραίζει ολίγον τα χάλια οικονομικά Ταμείων και λοιπων φορέων κοινωνικού ενδιαφέροντος.
    Το δάχτυλο στη σκανδάλη έτοιμο και σενάρια διαχείρισης με συγκεκριμένους μεσο-μακροστόχους απαραίτητο.
    Κκαλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς ήλθες periscopio,

    δεν έχω παρά να συμφωνίσω μαζί σου, τα είπες όλα σε ένα σχόλιο.
    Εδώ που έχουμε φτάσει, είναι κομβικό σημείο, κι όπως αναφέρει πιο πάνω ο mc, περιμένουμε αν θα ενεργοποιηθεί το σήμα αγοράς σε όσους ακολουθούν τη θεωρία του διακοσάρη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα σημαίνει ότι η αγορά έχει κέφι να συνεχίσει για νέα υψηλά.

    Για το χιλίες και μία νύχτες έχω βάλει σε link την ενδιαφέρουσα ανάλυση της ισλαμολόγου Χριστίνας Παππά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλησπερα(χαμογελο)
    τι κανετε ??(μεγαλο χαμογελο)
    με πηρατε ΤΗΛΕΦΩΝΟ?? (χαμογελο μεχρι τα αυτια..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ! :-) είπα κι εγώ ο haros δεν κάνει λάθος ποτέ!!!

    Επ! που πάτε; θάρθω κι εγώ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οχι μωρε,πολλες φορες ο χαρος κανει λαθος.απλως ειναι ευχαριστημενος οταν τα λαθη του δεν του κοστιζουν πολυ και τα σωστα του αποφερουν καποια κερδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και ποιός δεν κάνει λάθη! Αλλά μέρα που είναι, ας χαρούμε την άνοδο και ας μας γίνουν συνήθεια οι σωστές κινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εύη, νομίζω ότι η παρατήρηση των κινήσεων κάποιων μτχ (ΤΙΤΚ, ΟΤΕ,ΕΤΕ κ.α) χθες, σήμερα, αύριο, επιτρέψει στους έχοντες γρήγορα αντανακλαστικά να καταφύγουν στα ελάχιστα "ομόλογα" του ΧΑΑ ή να πάρουν τα κερδισμένα μετρητά τους με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Οι πολλές κινήσεις είναι λάθος τέτοιες εποχές. Αυτά βέβαια είναι σχετικά και υποκειμενικά...
    Πριν λίγες μέρες αναβάθμισα την παληά γραμμή σε ISDN ... Αναλόγως αύριο μπορεί να κάνω κι άλλη αναβάθμιση (από μετατροπή)
    με όρίζοντα μεσο-μάκρο.
    @ mc πάντα λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη μου τις σκέψεις σας. ' Οποτε τις καταλαβαίνω, γιατί δεν έχω τις γνώσεις.
    @ Χάρος! Χαίρομαι που το χαίρεστε. Ασπάζομαι πλήρως τη φιλοσοφία σας και μπράβο για την πειθαρχία σας!
    Καλό βράδυ σε όλους
    Περισκόπιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα Periscopio,

    ΟΤΕ-ΕΤΕ-ΤΙΤΚ είναι μετοχές που καθορίζουν τον ΓΔ και αξίζει να υπάρχουν στα χαρτοφυλάκια μας.

    Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο ΟΤΕ και η ΕΤΕ πολλές φορές έχουν παίξει το δίδυμο πάνω η μία κάτω η άλλη π.χ. όπως συνέβη σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εύη,
    Το τελευταιο σχόλιο του "λευτέρης"(τον παρακολουθώ και αυτόν με προσοχή) στο θέμα του, δίχνει ρεαλιστικό και ενδιαφέρον. Το να έχει κανείς υπόψη του ένα γενικότερο πλαίσιο βοηθάει κι αυτό, νομίζω, στην καλύτερη υλοποίηση της προσωπικής στρατηγικής του καθένα.
    Λέω να πάω για καμμιά κρύα βουτιά κατά Ψαθόπυργο. Το κρύο αίμα βοηθάει την πειθαρχία...
    Καλό σου απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Periscopio,

    Όλες οι απόψεις είναι καλό να ακούγονται, θα πάω να δω το σχόλιο του lefterh στο forum.

    Καλό μπάνιο, αν και θα είναι κρύα η θάλασσα!

    Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε Εύη,
    που ..μπάνιο...
    Η πρώην χοντρή νυν πεθαμένη -ανορεξικιά άρχισε να ζωντανεύει. Λές... να μου βγεί η έμπνευση εκεί;;;
    Γιατί εδώ τάκανα επειικώς μαντάρα...
    Nα μοιραστώ κατι ευχάριστο, απλά
    Νάναι καλά ο Χάρος...(μπρρρρ)
    Καλα νάμαστε....
    periscopio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεύτερη μέρα διορθωτική πτώση στην ΕΤΕ. Σήμερα από ό,τι είδα πουλούσαν ορεξάτοι (φυσικά κι εγώ ευχαρίστως έδωσα τα κομμάτια μου λίγο πριν τα χάσει τα 20€). Θα δούμε μέχρι που θα σταματήσουν.

    Δεν χρειάζονται στενοχώριες, ο Χάρος μας έδωσε ήδη, ένα παράδειγμα στρατηγικής, δεν μένει παρά ο καθένας μας να καταστρώσει το δικό του σχέδιο και να το ακολουθεί πιστά αναβαθμίζοντάς το που και που, ανάλογα με την εμπειρία που αποκτά.

    Ένα απογευματινό καφεδάκι είναι ό,τι καλύτερο!
    Καλό απόγευμα Periscopio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα Εύη ,φίλη και συνάδελφε.Καλό απόγευμα και στους άλλους σου επισκέπτες.Σήμερα πούλησα την Κύπρια κυρία,με κέρδος 145% και φυσικά ο αφελής τοποθέτησα μέρος του ποσού σε ΑΛΦΑ και ΟΤΕ. Δεν φταίει βέβαια ο Δημήτρης,είναι μετοχές που μου αρέσουν εδώ και χρόνια,από τότε που τα μαλλιά μου ήταν μαύρα και πάντα υπάρχουν στο μπαούλο.Το ταξίδι έχει σημασία και τα λάθη μας είναι όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα φίλε μας Νίκο,

    Πολύ καλό κέρδος το 145% που έδωσε η ΚΥΠΡ, και φυσικά η τοποθέτηση σε ΑΛΦΑ και ΟΤΕ πολλή καλή!
    Αρκει να δίνουμε χρόνο στα καλά χαρτιά κι αυτά θα πάνε στις τιμές που έχουμε βάλει για στόχο.

    Καλά το λες ένα ταξίδι είναι οι αγορές κι ας το χαρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα γλυκιά Εύη,σε σας και την παρέα σας...

    NEMO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα Εύη,καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα Νίκο, ευχαριστώ, επίσης, καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αίθουσα ζαχαροπλαστείου Un petit bateau...