Πολύ ωραία! Να βάλω όμως και ένα ακόμα κουίζ; Οκ, ξεκινάμε από μια δοσμένη ημερομηνία και μετράμε αποδόσεις. Ωστόσο, κανείς δε μπορεί να μας εγγυηθεί ότι οι επιλεγμένες μετοχές θα είναι σε μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση. Μπορούμε λοιπόν να μικρύνουμε κατά βούληση την περίοδο ανίχνευσης. Υπάρχει κάποιο όριο βελτιστοποίησης και εάν ναι, πως ακριβώς μπορούμε να το ορίσουμε; Και εν τέλει, μας χρειάζεται αυτή η βελτιστοποίηση, ή μήπως μας αρκεί το "σχεδόν" συνεχές φάσμα κανονικοποιήσεων;
Κουίζ ε; Για να έχουμε θετικές αποδόσεις καταρχήν το διάγραμμα πρέπει να είναι ανοδικό. Άρα: 1. ένα πρώτο κριτήριο θα είναι να επιλέξουμε δείκτη που μας δείχνει σωστά την τάση για την αρχική μας είσοδο. 2. στο πρώτο σημείο κόπωσης της ανοδικής τάσης μετακινούμαστε-ρευστοποιούμε είτε στις αμέσως επάνω από το δείκτη μετοχές είτε κρατάμε το ρευστό για να μπούμε αργότερα. 3. επειδή πιστεύω πως, ο χρόνος, δεν είναι καλή επιλογή για τη διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου, θα προτιμούσα τα σημεία εισόδου-εξόδου να καθορίζονται σύμφωνα με κάποιο δείκτη τάσης. ή 4. στο κάτω-κάτω τα σημεία εισόδου-εξόδου θα ήθελα να ήταν δική μου απόφαση όπως και σε μια παρτίδα σκάκι εκτός κι αν το υπολογιστικό μας σύστημα ήταν αρκετά "έξυπνο" και κάλυπτε όλες τις περιπτώσεις.
Ελπίζω η απάντηση να είναι...εντός θέματος :)
Το βίντεο σωστό "για πάντα νέοι", νηπιαγωγείο πηγαίνω άλλωστε.
μια διόρθωση στο προηγούμενό μου σχόλιο: στο 2. "στο πρώτο σημείο κόπωσης της ανοδικής τάσης μετακινούμαστε-ρευστοποιούμε είτε στις αμέσως επάνω από το δείκτη μετοχές είτε κρατάμε το ρευστό για να μπούμε αργότερα."
καλλίτερα ρευστοποιούμε και κρατάμε το ρευστό για να μπούμε αργότερα. ΥΓ και μάλλον ανάποδα τα είπα, η μετοχή η πολύ υψηλότερα από το ΓΔ, είναι αυτή που σημειώνει συνήθως την οξύτερη διόρθωση και άρα είναι αυτή η οποία θα μας προκαλέσει την μεγαλύτερη ζημιά, αν κρατηθεί.
Πολύ ωραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα βάλω όμως και ένα ακόμα κουίζ;
Οκ, ξεκινάμε από μια δοσμένη ημερομηνία και μετράμε αποδόσεις. Ωστόσο, κανείς δε μπορεί να μας εγγυηθεί ότι οι επιλεγμένες μετοχές θα είναι σε μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση. Μπορούμε λοιπόν να μικρύνουμε κατά βούληση την περίοδο ανίχνευσης. Υπάρχει κάποιο όριο βελτιστοποίησης και εάν ναι, πως ακριβώς μπορούμε να το ορίσουμε; Και εν τέλει, μας χρειάζεται αυτή η βελτιστοποίηση, ή μήπως μας αρκεί το "σχεδόν" συνεχές φάσμα κανονικοποιήσεων;
http://www.youtube.com/watch?v=-5Yx2TnN9mc&feature=related
Κουίζ ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να έχουμε θετικές αποδόσεις καταρχήν το διάγραμμα πρέπει να είναι ανοδικό. Άρα:
1. ένα πρώτο κριτήριο θα είναι να επιλέξουμε δείκτη που μας δείχνει σωστά την τάση για την αρχική μας είσοδο.
2. στο πρώτο σημείο κόπωσης της ανοδικής τάσης μετακινούμαστε-ρευστοποιούμε είτε στις αμέσως επάνω από το δείκτη μετοχές είτε κρατάμε το ρευστό για να μπούμε αργότερα.
3. επειδή πιστεύω πως, ο χρόνος, δεν είναι καλή επιλογή για τη διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου, θα προτιμούσα τα σημεία εισόδου-εξόδου να καθορίζονται σύμφωνα με κάποιο δείκτη τάσης.
ή
4. στο κάτω-κάτω τα σημεία εισόδου-εξόδου θα ήθελα να ήταν δική μου απόφαση όπως και σε μια παρτίδα σκάκι εκτός κι αν το υπολογιστικό μας σύστημα ήταν αρκετά "έξυπνο" και κάλυπτε όλες τις περιπτώσεις.
Ελπίζω η απάντηση να είναι...εντός θέματος :)
Το βίντεο σωστό "για πάντα νέοι", νηπιαγωγείο πηγαίνω άλλωστε.
μια διόρθωση στο προηγούμενό μου σχόλιο:
ΑπάντησηΔιαγραφήστο 2. "στο πρώτο σημείο κόπωσης της ανοδικής τάσης μετακινούμαστε-ρευστοποιούμε είτε στις αμέσως επάνω από το δείκτη μετοχές είτε κρατάμε το ρευστό για να μπούμε αργότερα."
καλλίτερα ρευστοποιούμε και κρατάμε το ρευστό για να μπούμε αργότερα.
ΥΓ και μάλλον ανάποδα τα είπα, η μετοχή η πολύ υψηλότερα από το ΓΔ, είναι αυτή που σημειώνει συνήθως την οξύτερη διόρθωση και άρα είναι αυτή η οποία θα μας προκαλέσει την μεγαλύτερη ζημιά, αν κρατηθεί.